Święta bez sałaki jarzynowej to coś, co po prostu nie przejdzie w polskim domu! „Oficjalne” potrawy związane z Bożym Narodzeniem czy Wielkanocą to jedno, jednak ten typ sałatki świetnie odnajdzie się zawsze i u każdego. Co więcej, choć większość z nas robi ją według tego samego albo podobnego przepisu, to w każdym domu smakuje ona inaczej!
Sałatka jarzynowa pasuje do każdego mięsa i pieczeni. Można ją zjeść jako samodzielne danie, ale też stanowi świetny sposób na wprowadzenie trendu „zero waste” do swojej kuchni. Jest pełna warzyw, dlatego zadowoli nawet najbardziej wymagających gości. A do tego pomoże przemycić do posiłku nieco więcej witamin i minerałów.
W jednym garnku możesz ugotować marchewkę, seler, ziemniaki i pietruszkę, a w drugim jajka na twardo. Podczas studzenia tych składników, możesz pokroić ogórki kiszone, przygotować groszek, a następnie posiekać pozostałe warzywa. Całość połącz z musztardą, solą i pieprzem. Zwieńczeniem dzieła będzie Majonez Dekoracyjny WINIARY. Sałatkę podawaj dobrze schłodzoną.
Choć większości z nas kojarzy się z wiosną, w wielu domach króluje przez cały rok. Dobrze komponuje się z rybami, ale też z grillowanym mięsem, dlatego warto ją przyrządzić na ogrodowe barbeque. Nie może jej zabraknąć też na bardziej oficjalnych uroczystościach, takich jak imieniny, wesela czy komunie.
Komentarze 0